dilluns, 6 de febrer del 2012

Sobre les declaracions de l'arquebisbe de Tarragona


El passat dijous 2 de febrer, es va convocar una concentració davant de l'Arquebisbat de Tarragona per mostrar la disconformitat amb les declaracions realitzades per l'arquebisbe Jaume Pujol Balcells a "Els matins de TV3".

Les paraules de Pujol atemptaven contra la dignitat de les persones per raó de sexe i opció sexual.

Entre les diferents declaracions que va realitzar, destaquen:

Homosexualitat
"Hi ha comportaments que no són adequats ni per la persona ni per la societat".

Dona:
"Una dona no pot oficiar igual que jo no puc portar fills al món".

Violència de gènere:
"Contra la violència de gènere s'han d'oposar valors com la fidelitat i el perdó".

L'Hora Violeta s'oposa totalment a aquesta manifestació homòfoba i masclista que malauradament encara perdura en el gruix de l'església catòlica. Creiem que aquestes paraules posen de manifest la vulnerabilitat d'aquestes persones i col·lectius davant institucions d'estructura patriarcal. Aquestes organitzacions, com la pròpia església i altres entitats governamentals, permeten la continuïtat d'aquests atacs gratuïts que vulneren els Drets Humans d'igualtat i respecte.

Ja que els homosexuals i les dones també contribuïm, als 13.000 milions d'euros anuals, EXIGIM LA DIMISSIÓ DE JAUME PUJOL COM A PRESIDENT DE LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL TARRAGONINA.

Una de les entitats que es va sumar a la protesta va ser H20. Robert Bonet, president del col·lectiu H20 de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals del camp de Tarragona, explicava el desenvolupament de l'acte.

Podeu escoltar les declaracions al següent link (02/02/2012) a partir del minut 02h. 28m..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada